.

divendres, 6 de febrer del 2015

ACTE IV


Els cantaires de La Romànica van a l'òpera.
Escena primera
El gèlid despertar d'aquest quart dia no ha impedit que les nostres ànimes romantico-barroques s'acostessin amb pas ferm, lent, però decidit, fins al majestuós Shonbrunn.
La màxima de la família Hausburg explica perfectament el perquè l’emperadriu Maria Therese va arribar a tenir setze fills: "Mentre la resta d'imperis fan la guerra, nosaltres ens casem".
La visita ha sigut molt instructiva i profitosa.
Escena segona
En aquesta estona, els grans cantaires han aprofitat per aclarir i cuidar les seves prodigioses veus fent allò que tot bon cantaire faria: anar de compres, tastar la gastronomia local, patinar sobre gel, fer la migdiada, etc...
Escena tercera
A les 19 hores de puntualitat germànica, els cantaires de La Romànica han trepitjat el temple de la música, doncs han assistit al Wiener Staatooper per veure i escoltar Verklungere Feste d'en Josephs Legende.
Independentment de que s'han empapat de la història viva de la música clàssica, també hem aconseguit que estiguessin durant 50 minuts totalment quiets i callats.
Avui hem sopat més tard, però ha valgut la pena, doncs han aprofitat al màxim el seu temps que és un petit tresor ple de noves i enriquidores experiències.

I... qui no ho valori avui... ho valoraran el demà.